Fikk nytt kjøkken!

Fikk nytt kjøkken!

Da hun bestemte seg for å pusse opp kjøkken og bad, ønsket hun noen som virkelig kunne sy dette sammen på beste måte til det gamle huset.

Ønsket noen som forsto henne
Da hun bestemte seg for å pusse opp kjøkken og bad, ønsket hun noen som virkelig kunne sy dette sammen på beste måte til det gamle huset. Hun måtte finne noen som forstod henne og som hun kunne stole på, og kvalitet var viktig. Med et hus fra 1918 og ærverdige Haraldsstøtten som nærmeste nabo, skulle det nye kombineres med det historiske. Svigerfaren jobbet på Nesheims Møbelfabrikk, så det er mye kunnskap om håndverk i huset. Alle generasjoner har satt sitt preg.

Jeg søkte på nettet etter potensielle aktører både i Haugesund, Karmøy og «innover».  Knapphus Kjøkkensenter fremstod som ærlige og kunn-skapsrike. Hvilket merke kjøkken og bad skulle være var jeg ikke opptatt av, legger hun til. Jeg ble raskt kontaktet, og diskusjonene var i gang.

Lishild er veldig glad i mat
Også i å lage maten. Kjøkkenet var forholdsvis lite, og det var en dør inn til spisestuen. Hun ville ha et matrom. Der besøkende kunne sitte å prate mens de så på at hun laget maten. Veggen ble revet, nye rør, nytt gulv både på det nye matrommet og stuen. Slikt krever stor kunnskap fra den som skal gjøre dette, godt samarbeid mellom kunde og leverandør og god planlegging.

Svært godt samarbeid
Jeg må si at samarbeidet med Knapphus Kjøkkensenter, og ikke minst Tore som var min kontaktperson, var svært bra. Jeg ble tatt på alvor, ble forstått og alt ble løst profesjonelt. Vi tok også ut peisen og satte inn ny ovn. De hadde et imponerende nettverk av ulike håndverkere, og alt gikk som smurt. Planleggingen viste seg også å være god. Vi endret svært lite på de første tegningene. De hadde lyttet og forstått. Og den nye steke-ovnen med dampfunksjon er bare et funn!

Badet ble fullstendig renovert. Gulv, vegger, tak, rør, varme og innredning. Fra et kaldt bad i et gammelt hus… Nå gleder jeg meg til å komme på badet!

Hele prosessen har vært god og lærerik. Jeg har vært i trygge hender, og er sikker på at de ordner opp om det skulle vise seg å være noe.

Hva skal du servere til neste besøk?
Det må bli «dampa kveita». Med god saus, persille, smør og friske grønnsaker. Litt hvitvin kan me godt unna oss… Sjømat er et helt naturlig førstevalg for en som er oppvokst på Vea.

Takk for praten på matrommet Lishild.