Cecilie storkose seg

Cecilie

Cecilie storkose seg

– Eg like å ha det fint, men det ska og vara praktisk…

Bygde hus på himagarden
Cecilie Dahl Nes fra Ferkingstad har nå bygd hus sammen med Joachim Aa. Frøland fra Vats på himagarden på Vea. 

Sauene gjekk her, sier Cecilie. Hun legger også til med et godt smil om munnen at Joachim etter hennes mening er heldig som får bo her. Han kan jo se rett ut i Nordsjøen der han jobber, og Vats er innafor når det gjelder kjøring. Huset var ferdig i 2021, og her bor også Frida på snart 3 og Jasper på 5.

Kjekt med interiør men like ikkje å pynta
Det har eg ei venninna te å gjera, å hu va her i går kveld å fiksa litt te dåkke sko komma. Men eg vil ha det praktisk, legger Cecilie til. Eg visste at eg sko ha besj farge å ikkje svart, for svart e ikkje praktisk når du har ongar, mener Cecilie. Eg e’ kjempefornødde med fargen. Det kan gå månavis mjydlå kvar gong eg vaske dørene. God skapplass har eg og fått, legger hun til. Joachim er på jobb, og Cecilie benytter muligheten til å si hva hun mener. Men etter det vi forstår eg begge enige om det aller meste.

Vinskap

Vinskap e kjempefint å sjå på
Men eg drikke lite vin. Har vinskapet helst te pynt. De ville ha alle hvitevarer og «kraner» i svart, noe de har fått. Valgte også Quooker, en slik krane i vasken som gir deg både kokende vann og drikkevann rett fra springen. Den kan du nå også få med «farris» sier ryktene. Quookeren e’ kjempeviktige, sier Cecilie.

2 kjøleskap er også noe de er glade for at de valgte. Det ene også med fryser. Har måtta kutta ut et høgskap for å få et ekstra kjøleskap, men det e’ verdt, det sier hun bestemt. Cecilie nevner også at hun fortsatt har ledige skuffer. Et eget skap te kjøkkenmaskin som eg vippe opp e’ og jysla bra.

Kjøkken

Har lagt inn en god del i benkeplate av stein
Noe de også er svært fornøyde med. Takhøyden er 2,70 og da var det også viktig med ventilator i koketoppen. Da er det ingenting fra taket som forstyrrer utsikten. Det eneste hun kommer på at hun mangler er å trekke ut «tuten» i vasken.  Hun er også fornøyd med å kunne ha folk sittende ved enden av øyen. Det skaper god kontakt med alle som er der. 

Hun legger også til at de er strålende fornøyde med Rasmussen Bygg fra Åkrehamn som har bygd huset.

Kjøkken

Det er helst Joachim som lage maten hos oss
Kokken er svært fornøyd med 2 stekeovner, der den ene er kombi damp og stek. Men eg savne micro, sier Cecilie. Joachim ønskte seg Moccamaster, men den måtte jo stå i skapet. Då blei det integrert kaffimaskin, legger hun til. For kaffi må me jo ha, sier Cecilie. Selv om hun ikke drikker kaffi. Det e viktigt for stemningen, legger hun til. Men er det noe vi ikke er redde for etter å ha besøkt Cecilie, så er det stemningen. Den greier både hun og Joachim å skape, selv uten kaffi.

Hvordan gikk du frem Cecilie, for å få ditt «drømmekjøkken»?
Fysst så laga eg ei mappa med idear på ulike sosiale kanalar. Va også på boligmesså å kikka. Eg bestemte meg for å bruka Knapphus Kjøkkensenter, som også har ein avdeling på Bygnes. Å bruka ein dyktige kjøkken-designer e’ jysla viktigt, mener Cecilie.

Vaskerom

Hva med vaskerommet da, Cecilie?
Jo, det e’ og levert av Knapphus Kjøkkensenter. Det er stort å praktisk, legger hun til. Tydelig stolt over at de valgte å legge litt ekstra også i vaskerommet. Det hun kanskje liker aller best er at alle korgene som det skal sorteres oppi nå går inn i en uttrekkbar skuff. Ellers mener hun at det er viktig med plass til å bruke kleshengere til å tørke kjoler og andre plagg. Da slipper en jo å stryke og slipper også «klesstativ-merker». Hun er også svært fornøyd med arbeidshøyden på maskinene.

Stående på kjøkkenet

God stemning og atmosfære i huset
Vi på Knapphus Kjøkkensenter er svært takknemlige for at nettopp vi ble valgt når «livet og fremtiden» skulle bestemmes. At det er god plass, funksjonelt og inspirerende å jobbe på både kjøkken og vaskerom er viktig. Men det viktigste av alt er at det er god stemning i huset, og at de som kommer føler seg velkommen. Og det hadde Cecilie og Joachim klart uten hjelp fra oss på Knapphus Kjøkkensenter. Men takk for at vi fikk være med 🙂