- Dei gode stundene

VI TOK FEIL

image002.jpg

Vi tok feil

- vi trodde rett og slett ikke at det var mulig…

 

Nytt kjøkken på 5 dager

Lillian og Tore Bjordal er bosatt på Vormedal. Med en fot i Karmøy og en i Haugesund er dette det rette stedet for de. Etter å ha jobbet i og drevet herrekles-butikken «Bjordal» i Haraldsgaten i 47 år, er det godt å få være mer hjemme. I 31 år har de bodd i huset, og det er 8 – 10 år siden oppussing av kjøkkenet var tema første gang. Det ble malt den gangen. Det er mye arbeid å skifte et helt kjøkken…

 

Høsten 2014 pusset de opp gang og stue. Da kjøkkenet ligger til stuen var det slett ikke unaturlig og tenke tanken om nytt kjøkken en gang til. Men selv om de har bedre tid nå, var dette likevel et prosjekt de var litt usikre på. Det fører jo ofte mye med seg, var tanker de gjorde seg.

 

Boligmessen

Vi bestemte oss for å ta en tur på boligmessen i Vardhallen, sier Tore. Der fikk de besøke og snakke med ulike leverandører. Flere leverandører hadde fine kjøkken, og et opplagt førstevalg hadde vi ikke etter å ha besøkt messen. Men vi fikk god kontakt med Wenche hos Knapphus Kjøkkensenter. «Me kjøre å ser der inne», foreslo Tore. Lillian forteller at de ble svært overrasket over hvor stor og flott utstilling de hadde «der inne».

 

Hadde tegning med seg

Vi hadde tegningen av huset med oss, og mens vi tok en handletur til Ølen, var et forslag klart når vi kom tilbake. Vi husker ennå hvor godt vi ble mottatt, og den gode servicen. Den var «kongelig».

Forslaget ble gjennomgått og vi tok beslutningen mer eller mindre der og da. Et avgjørende punkt var at Knapphus Kjøkkensenter kunne ta hele pakken. Fra å demontere og «kaste» det gamle kjøkkenet, skifte gulv, elektrisk, rørlegger, montering av kjøkken… - Absolutt alt. Vi var likevel tvilsomme til tidsplanen vi ble forespeilet. Jobben skulle starte mandag kl. 08.00 og være ferdig fredagen kl. 16.00. Den «kjøpte» vi ikke sånn helt uten videre. Men, alt ble som avtalt. Ja, jeg tror sannelig sistemann gikk på minuttet den fredagen kl. 16.00. Alt var ryddig og alt var på plass og fungerte, smiler Lillian.

 

Er det nye kjøkkenet som forventet?

Å ja, svarer begge. Uten tvil. Spesielt har den nye dampovnen svart til forventningene. Vi har fått flyttet viften til «rett sted», demping på skuffer og skap, oversiktlig og gode og moderne løsninger. Vi har også fått «ryddet opp» i det elektriske, ulike rør, gulv osv. Det var også på tide. Det å laga god mat og nyte den blir noe annet nå. Det er jo viktig… Vi var også opptatt av at vi skulle ha et kjøkken som kunne vare lenge, legger de til.

 

Lillian og Tore stortrives i sitt nye kjøkken, og det blir nok mange smakfulle retter og glade grønnsaker som har hatt en runde i damp eller annet. Eller kanskje ordner Tore dette på grillen? Men en seiltur blir det nok fortsatt tid til. At de er strålende fornøyde med oss i Knapphus Kjøkkensenter setter vi også pris på. Vi minner også om at det må flere parter til for å få til et vellykket prosjekt. Vi er gjerne en av de partene.

 

Takk til Lillian og Tore.

Tilbake

Inspirasjon