- Dei gode stundene

Ble lurt til å flytte til vats - men av og til kan det lønne seg…

_K2A7747.jpg

Ble lurt til å flytte til vats

- men av og til kan det lønne seg…

 

Fra grease til sau

Maria Lilleskog Eikeland er opprinnelig fra Skjoldastraumen. En lørdag i 2011 skulle hun og noen venninner til Skjold på musikalen Grease. Christian Eikeland fra Vats skulle det samme. Om det var en sang, en replikk, eller et «kall» som Danny som fikk Christian til å by Maria opp til dans strides de lærde om. Men dans ble det. Christian satte inn støtet, som Maria sier det. Det funket. 

 

Maria flyttet inn i Christian sitt nye hus på Knapphus-feltet i 2012, de giftet seg i 2016. Maria klarer ikke å unngå å trekke på smilebåndet når hun sier at dansen i Skjold, i tillegg til bryllupsdansen, er de eneste gangene Christian har danset. Men så skal vel heller ikke livet være en dans på roser hele tiden?

 

Gården og huset de nå bor i ble kjøpt desember 2015. Kommer du fra en sauegård som Christian, var det helt naturlig å kjøpe en. Maria er utdannet sykepleier og driver som selvstendig næringsdrivende innen hjemmehjelp.

 

Christian har jobb i Nordsjøen

Christian ville også sette inn støtet med et skikkelig kjøkken.

Huset de kjøpte ønsket de å gjøre til sitt eget. Bygde på for å få et større kjøkken og var innom Ikea og andre leverandører. Selv om de bor i Vats, var det ikke selvsagt å velge Knapphus Kjøkkensenter. De hadde ikke sterke meninger om planløsninger og teknisk innhold, men ville ikke ha hvitt kjøkken. 

 

Christian leverte tegningene og målene til Øyvind på Knapphus mandagen og torsdagen fikk de se fem ulike forslag. Vi ble «kjøpt» med en gang sier Maria. Eller kanskje er det «solgt» det heter? Vi fikk svært gode innspill på hva som var viktig og hvorfor, sier Maria. Det var tydelig gjennomtenkt ned til minste detalj, vi forstod med en gang at dette kunne de. Christian hadde hele tiden sagt at han ville ha kvalitet og det var heller ingen ulempe at det var i nærheten.

 

 

Åpen løsning eller ikke?

Vi har nå fått en åpen løsning med stor stue, tv-krok og kjøkken i ett. Den store og romslige øyen gjør at den 

som «rører» også kan være en del av fellesskapet hele tiden. Det er mye kjekkere å være hjemme nå og vi har
mer kontakt med hele familien. Det har blitt en drøm og livskvaliteten er klart høyere. Maria, som ikke er «kjempeglad» i å lage mat, liker også det bedre nå. Christian bidrar bl.a. med å bake boller sammen med barna. Noe må han da gjøre når han ikke danser?

 

Hva er det som er så bra da med det nye kjøkkenet?

Øyen er nok det viktigste sier Maria. Har også fått svært god plass med store og oversiktlige skuffer og skap. Har til og med skuffer som er ledige, smiler Maria. At vi valgte Miele sine gode hvitevarer er vi også glade for. Ellers er det stilrent og alt er på mål og tilpasset. Kjøleskap som går fra «gulv til tak» og fryseskuffer under benken er noe alle liker svært godt. 

 

Å invitere til selskap er også en lyst. Da dekker vi på kjøkkenet og alle spaserer rundt og nyter maten og 

hverandre i «kjøkkenstuen». Slakting av sau for å lage pinnekjøtt og fenalår er også utført på det nye kjøkkenet. Maria legger også til at «vi gjorde ingenting, unntatt å vaske av kjøkkenbenken». At alt ble levert fix ferdig var viktig.

 

De hadde ikke de store forventningene når de bestemte seg for nytt kjøkken, men det de har fått overgår alt de 

hadde tenkt seg. At de trives er også lett å merke. 

 

Det er bare å stikke innom. 

 

Vi takker for en flott stund i «gildehallen» og ser frem til nybakte boller i posten.

 

 

 

 

Skrivar: Frank R. Abelseth

Tilbake

Inspirasjon