- Dei gode stundene

Ble lurt til å flytte til vats - men av og til kan det lønne seg…

_K2A7747.jpg

Fra grease til sau

Maria Lilleskog Eikeland er opprinnelig fra Skjoldastraumen. En lørdag i 2011 skulle hun og noen venninner til Skjold på musikalen Grease. Christian Eikeland fra Vats skulle det samme. Om det var en sang, en replikk, eller et «kall» som Danny som fikk Christian til å by Maria opp til dans strides de lærde om. Men dans ble det. Christian satte inn støtet, som Maria sier det. Det funket. 

 

Maria flyttet inn i Christian sitt nye hus på Knapphus-feltet i 2012, de giftet seg i 2016. Maria klarer ikke å unngå å trekke på smilebåndet når hun sier at dansen i Skjold, i tillegg til bryllupsdansen, er de eneste gangene Christian har danset. Men så skal vel heller ikke livet være en dans på roser hele tiden?

Les mer

Damene er igongsetjarane - og heldigvis har eg ein mann som kan avslutta prosjekta

SAM_3483.jpg

Anita Monsrud Magnussen og Jan Magnus Magnussen er busett på kaikanten i Sagvåg på Stord 

«Magnussen på kaien» har sidan 1938 og fram til 2010 vore butikk der du kunne få kjøpt alt utanom mat. Krambu og jernvarehandel med båt og båtmotorar som krydder. Dagen skribenten var der skein sola frå blå himmel og sjøen var like stille som bakken. Butikken dei dreiv avslutta historia i 2010, etter 72 år i familien Magnussen. Dei ville ha meir fri. No jobbar dei begge på Kværner.

Les mer

Kanskje min beste investering noensinne - sier finansrådgiveren

knapphus_017.jpg

Gaustatoppen, Bjørgene, Djupadalen, Olalia...

- det er mye som er topp men kjøkkenet er toppen

 

Inger Hanne Nordbø bor på Torvastad, like under Karmsundbroen

Sjøen, måkene, båtene og den forfriskende sjøluften er nærmeste nabo. Ikke få fotballer de tre barna med samboere, og de 3 barnebarna har sparket ut i Karmsundet. Som finansrådgiver i DNB Haugesund vet Inger Hanne mye om å investere, og familien er det viktigste. Gode venner, klubben, turer i skog og mark er også på listen “verdt å investere i”. Hus, hage, god mat og drikke er også viktig. Eg hadde savna han om an blei vekke, sier Ingen Hanne om hagen. Ikke superinteressert, men liker å ha det fint og i orden rundt seg.

 

Les mer

Anne og Arne koke godt i lag

_K2A3677.jpg

NORSK MAT FÅR NYTT KJØKKEN

Arne Bergsvåg lever av god mat, men lønnen får han som leder for samferdselsutvalget for Senterpartiet på Fylkestinget. Han har vært en av de «valgte» siden 1999. En tidligere gardbruker og byggmester fra Ølensvåg har tatt sine steg. Nå bygger han landet. 

 

Anne tilbringer det meste av sin dagtid i barnehagen i Vikebygd. Den erfaringen kommer nok godt med, for de mange «latterlige» innspillene fra Arne skal også håndteres. Stemningen virker mer enn god like før de skal flytte inn i ny leilighet på Vikaneset i Skjold.

Les mer

Jeg og kjøkkenet kjemper om å være husets smykke

mail_2.jpg

Monica er født i Arendal, men flyttet til Kyrping i Etne da hun var 5 år. Foreldrene skulle overta bensinstasjonen og kafeen. At det også var tiltakslyst i jentungen de hadde med seg i “grytene” var de nok klar over, og den har hun virkelig benyttet seg av. Fotballtrener, Skakkekoret, barne- og ungdomsteater, revyer, Ingvar Moe kabaret på det Norske Teater... Vi må nesten stoppe der. 

 

På jobbsiden har det vært 14 år i barnehage, 6 år i skolen og nå noen år som avdelingsleder i butikken til XL-Bygg Berge Sag i Ølensvåg. Hun er i dag samboer med Lars Gunnar Berge, som også arbeider på Berge Sag. Men “heldigvis” for han i den andre enden av bygget. Monica er av den typen du merker er der, for å si det slik.

Les mer

VI TOK FEIL

image002.jpg

Nytt kjøkken på 5 dager

Lillian og Tore Bjordal er bosatt på Vormedal. Med en fot i Karmøy og en i Haugesund er dette det rette stedet for de. Etter å ha jobbet i og drevet herrekles-butikken «Bjordal» i Haraldsgaten i 47 år, er det godt å få være mer hjemme. I 31 år har de bodd i huset, og det er 8 – 10 år siden oppussing av kjøkkenet var tema første gang. Det ble malt den gangen. Det er mye arbeid å skifte et helt kjøkken…

Les mer

Fikk nytt kjøkken!

reference_image_big.jpg

Nøkkelferdig kjøkken takk!

Lishild Jensen Nesheim jobber til daglig med å sy sammen både det ene og det andre. Spesielt bunader. Gjennom jobben som eier og daglig leder av Singer Bernina Sysenter i Haugesund, vet hun godt at det er mye arbeid og krever stor kunnskap, om det en syr sammen skal bli verdifullt for kunden. Hun overtok bedriften på 90-tallet, etter sine foreldre som startet i 1967.

Les mer

Inspirasjon